Blue Sky wint overtuigend de derby tegen BC Sluyk Lekkerkerk

Afgelopen zaterdag stond voor badmintonclub Blue Sky de uitwedstrijd tegen BC Sluyk op het programma. De vaste krachten Marc Molenaar en Martijn Wassink ontbraken: voor reservespeler Nick Maayenburg werd het zijn debuut.

De eerste twee dubbelpartijen werden in twee sets door Blue Sky gewonnen. Nick had de moeilijke taak om het talent van BC Sluyk Jeffrey Pols te verslaan; hij bleef lang bij maar moet uiteindelijk zijn meerdere in Jeffrey erkennen!
Met een 2-1 voorsprong op het bord wisten Philip Treurniet en lekkerkerker Constant van Erkel (maar spelend voor Blue Sky) overtuigend hun partijen te winnen en werd de tussenstand van 4-1 voor Blue Sky op de borden gezet.

De “oude rotten” van de beide teams (Fred Klein voor BS Sluyk en Kees de Langen voor Blue Sky) stonden in een rechtstreeks duel tegenover elkaar. In een partij van hoog niveau wist Kees de Langen de partij in twee sets te winnen en stelde de overwinning voor Blue Sky zeker. De tegenstand was gebroken; ook de overige twee dubbelpartijen werd overtuigend in twee sets gewonnen door Blue Sky! Een klinkende 7-1 overwinning voor Blue Sky stond op het scorebord!! Blue Sky kan nu weer verder naar boven kijken!

Blue Sky staat nu tweede maar heeft een paar wedstrijden meer gespeeld. Blue Sky vecht nu met Vridos en Ouderkerk voor de tweede plaats. Selecta uit Dordrecht staat stevig aan kop.