Belangrijke winst bij Zeemeeuwen

Bergambacht. Blue Sky’s eerste jeugdteam heeft afgelopen zaterdag in de E-klasse een belangrijke stap richting het kampioenschap gezet door bij Zeemeeuwen 4 in ’s Gravenzande met 5-3 te winnen.

Het team kwam zwak uit de startblokken door de herendubbel in twee games te verliezen. Tieme Boer en Jos van Haren konden geen potten breken (21-15/21-18). De dames maakten het weer goed door een zwaar bevochten dames dubbel. Lisa Tjeertes en Annemiek van de Heuvel pakte de derde en beslissende game vrij gemakkelijk. (21-16/17-21/10-21).

In de singles maakte Blue Sky het verschil. Drie van de vier gingen naar Blue Sky. Kars Terlouw won in drie games (21-14/19-21/20-22). Annemiek en Jos pakten elk hun single in twee games. Alleen Lisa verloor haar single in drie spannende games (19-21/23-21/21-16). Inmiddels was de tussenstand opgelopen tot 2-4 in het voordeel van Blue Sky. In de mix partijen werd de partij van Kars en Annemiek vrij eenvoudig in twee games gewonnen. De partij van Tieme en Lisa was weer een spannende waar Blue Sky helaas aan het kortste eind trok. (21-7/17-21/21-14). Dit resulteerde in een 3-5 winst voor Blue Sky.

Blue Sky staat nu tweede met een wedstrijd minder gespeeld.Het verschil met Zeemeeuwen is vijf punten. Blue Sky zal twee maal goed moeten winnen met ruime cijfers om zeker te zijn. Zeemeeuwen kan nog 8 punten halen. Blue Sky moet er dan minimaal 12 halen uit twee wedstrijden.

Blue Sky 2 heeft zaterdag genadeloos toegeslagen bij Silver Shuttle 5 door met 0-8 te winnen. Blue Sky staat nu tweede achter Shuttle Up 1. Het verschil is maar twee punten en de uitwedstrijd op 15 mei tegen Shuttle Up staat nog op het programma. Een spannend einde van de competitie is aanstaande. Jelle van der Stoel, Daniel Bakker, Marianne Visser, Bianca van Herk, Edwin Verkerk en Minoek van Es bleven allen ongeslagen en alle partijen gingen in twee games naar Bergambacht.

Ook bij Blue Sky 3 is het spannend. Dit team staat nu tweede met zes punten achterstand op Fly Over 6. De uitwedstrijd tegen Fly Over staat nog op het programma. Tegen Cross Smash 5 speelden de Bergambachtenaren met 4-4 gelijk. Manouk van Vliet en Nadine Snoek bleven beide ongeslagen en wonnen twee keer. Danielle Looren en Nathan van Vliet wonnen elk een keer en Timon van Wijngaarden bleef met lege handen.

Blue Sky 4 heeft een leuke herrinnering overgehouden aan de wedstrijd tegen Unicum 8. Zij wonnen daar met 1-7. Abdirahmaan Hassan Abdiarahaab, Steven Gardenier en Dean Alblas wonnen elk drie partijen. Lisa de Ridder won er twee.