Blue Sky doet goede zaken

Bergambacht – De hoofdmacht van Blue Sky heeft in de eerste klasse afgelopen zaterdag met 5-3 gewonnen van TFS uit Barendrecht. Hierdoor staat het eerste team nu op de tweede plaats.

De dubbels waren een prooi voor Blue Sky. Dick Wassink en Udo Neet pakte de herendubbel in twee games. Lisanne van Erk en Cora Simons deden hetzelfde in de damesdubbel. Corné Kortlever heeft zich na een zwakke reeks weer herpakt en won zijn single in twee games. Lisanne deed het zelfde. Dit resulteerde in een 4-0 tussenstand. Blue Sky leek af te stormen op een monsterscore. Echter er werd door TFS toch nog zand in de raderen gegooid. Dick Wassink en Cora Simons verloren beiden hun single. Cora kon nog de meeste tegenstand bieden door een derde game af te dwingen. De eerste mix van Udo en Cora werd ook in drie games verloren. Tussenstand 4-3! De laatste mix moest gewonnen worden om de overwinning veilig te stellen. Corné en Lisanne maakten het nog spannend maar wisten in de derde game toch de volle winst naar Bergambacht mee te nemen.

Het eerste herenteam had een zware avond. Het eerste mannenteam van Maassluis kwam op bezoek en gingen met de volle winst (8-0) terug naar Maassluis. In slechts twee van de acht partijen wist Blue Sky een derde game af te dwingen. Dit waren dan ook de enige wapen feiten van Blue Sky. Edgar Cramer, Lars de Langen, Jelle de Bie en Gerben Boer konden deze avond geen potten breken.

Anders ging dat bij herenteam 2. Hier moest door het afhaken van een van de heren jeugdspeler Tieme Boer invallen. Hij maakte zijn debuut in de volwassen competitie, en hoe! Hij wist 2 van zijn drie partijen te winnen waardoor hij mede verantwoordelijk was voor de 7-1 overwinning op Schoonhoven heren 1. Jeroen de Boom en Jelmer van Vliet bleven beide ongeslagen in hun drie partijen. Sibren won er twee uit drie.