De jeugdcompetitie is begonnen!

Met 3 teams minder dan vorig jaar, maar toch nog 5 in totaal, is de jeugdcompetitie het afgelopen weekend begonnen. Vijf teams, toch een behoorlijk aantal. En vier teams hebben een vaste begeleider in de vorm van een enthousiaste ouder. Hulde!

Zijn er verwachtingen, zo was de overpeinzing voordat ik aan dit stukje begon. Ja natuurlijk. De verwachting is dat iedereen zijn of haar uiterste best doet en heel veel badmintonplezier heeft. Maar zijn er ook nog verwachtingen op het gebied van prestaties? Lastig in te schatten.

Team 1 speelt een klasse hoger dan vorig jaar. Verwachting is dat zij zich zullen handhaven hoog in de middenmoot. Dat zou fantastisch zijn. Een eerste 6-2 winst beloofd veel goeds!

Team 2, daar zijn de verwachtingen stiekem hoog gespannen.† Wij verwachten dat zij† hoge ogen gaan gooien. Misschien een gooi naar het kampioenschap?† De start is er naar, namelijk een strakke 6-2 overwinning in een uitwedstrijd!

Team 3 en 4, beide in de F obv leeftijd. Kijkend naar de spelers zal het voor het 4e team best zwaar worden. Vooral lekker spelen en plezier hebben, ook wanneer je verliest. Probeer een hoop te leren dit jaar. Team 3 moet het minder zwaar hebben en een hoge notering zou zo maar kunnen. Zaterdag de 10e spelen beide teams hun eerste (uit) wedstrijd.

Team 5 speelt net als vorig jaar in de beginnersklasse. Vorig jaar zag je de kinderen groeien en lol hebben ondanks vele verliespunten. Een jaar ouder, een jaar sterker. Op naar de winst! De eerste wedstrijd werd net aan verloren met een 3-5. Het had net zo goed 4-4 kunnen zijn wanneer je in de derde game met 23-25 verliest. Kom op team 5!