De kurk is (toch) niet van de fles!

Het eerste jeugdteam van BC Blue Sky is er afgelopen zaterdag (nog) niet in geslaagd kampioen te worden in de E-klasse. In een uitwedstrijd tegen het Giessenburgse Vridos werd er met 4-4 gelijk gespeeld. Dit betekent dat, in overeenstemming met de gewijzigde puntentelling van onbepaalde tijd geleden, het team alleen nog een kans heeft als BC Zeemeeuwen met minimaal 6-2 haar wedstrijd tegen de Silver Shuttle verliest. Theoretisch gezien bestaat er dus nog een mogelijkheid, maar de kans is redelijk klein. Maar goed, de bal kan in voetbal raar rollen, en de shuttle bij badminton raar vallen….

In Giessenburg mochten Tieme Boer en Jos van Haaren als eersten aantreden. Zoals wel vaker was de spanning bij de heren om te snijden. Ondanks dat de eerste game werd gewonnen, verloren ze uiteindelijk in een 3-setter. Maar zoals wel vaker trokken de dames(Annemiek van den Heuvel en Lisa Tjeertes) de stand weer gelijk door hun partij te winnen.

De eerste herensingle van Kars Terlouw begon niet zo goed. De eerste game werd met 21-10 verloren. Op strijdlust en tactiek werd het in de tweede game nog heel spannend, maar hij verloor die uiteindelijk met 21-19. De eerste damessingle van Annemiek van den Heuvel was ook adembenemend. Nadat zij de eerste set had gewonnen, knokte haar Giessenburgse opponent zich terug in de tweede set en wist uiteindelijk ook de derde te winnen.

Dus was de hoop van het team gevestigd op degenen die de tweede singles moesten spelen, te weten Jos van Haaren en Lisa Tjeertes. Bij Jos van Haaren was er ook sprake van een zeer spannende partij, die hij uiteindelijk naar zich toe wist te trekken, waardoor de Bergambachtenaren zich weer terugknokten naar 2-3. De gelijkmaker omvatte de tweede damessingle van Lisa Tjeertes: zij won relatief gemakkelijk haar single in 2 games… van de 8 gespeelde partijen in deze wedstrijd tevens de enige die nog enigszins gemakkelijk werd gewonnen. Bij de rest was sprake van strijdlust aan beide kanten, en de daar nog bijkomende spanning voor het al dan niet behalen van het kampioenschap aan onze zijde. Dit alles maakte de wedstrijd tot een hete aangelegenheid in de Giessenburgse sporthal…

Met een 3-3 gelijke stand moesten Annemiek van den Heuvel en Kars Terlouw hun mixpartij spelen. Het koppel is al goed op elkaar ingespeeld en liet dat nog een keer zien door in 2 games hun opponenten te verslaan, al liep het hier ook niet altijd even gemakkelijk. Met een 4-3 voorsprong was de laatste wedstrijd van groot belang. Tieme Boer en Lisa Tjeertes hadden in principe twee tegenstanders: de druk en Vridos. Het lukte ze niet beide tegenstanders te overwinnen, er werd in twee relatief spannende games verloren, waardoor de eindstand een gelijkspel opleverde.

Ondanks dat ze (hoogstwaarschijnlijk) het kampioenschap zullen mislopen heeft het eerste team zich van zijn beste en taaiste kant laten zien. Getuige de vele partijen waarvoor drie games nodig waren voor er een beslissing viel, en dat niet alleen in deze wedstrijd, maar ook in de andere gespeelde partijen. Later komt er waarschijnlijk nog een bestand op de site met vele statistieken over team 1 en de geleverde prestaties.