De trein dendert door

Het eerste jeugdteam van BC Blue Sky heeft in Lekkerkerk ook de uitwedstrijd tegen streekgenoot Sluyk gewonnen.

Werd het destijds in de Waard 6-2, in de Lekkerkerkse Bakwetering lieten de Bergambachtenaren de Lekkerkerkers met een 7-1 verlies achter.Hierdoor is het kampioenschap niet ver meer uit zicht.

Zoals altijd begon de streekderby met de herendubbel. Tieme Boer en Jos van Haaren revancheerden zich van het verlies in eigen huis en wonnen een spannende partij van 3 games. Bij de damesdubbel wonnen Lisa Tjeertes en Annemiek van den Heuvel van hun tegenstanders en leken daarmee de toon te zetten voor een flinke overwinning, ondanks het minieme verschil tussen Sluyk in Blue Sky, zowel in punten als in kwaliteit.

Kars Terlouw ondervond ondertussen†aan den lijve de sterke Lekkerkerkse tegenstand in zijn single. Kars had weliswaar redelijke drops, maar werd van de service af aan te ver achterin gedreven en verloor uiteindelijk met minimaal verschil.(21-19/23-21) De tweede single van de heren werd als vanouds gespeeld door Jos van Haaren, het jongste lid van het team, maar zeker niet degene met de minste kwaliteiten. Dat liet hij in twee sterke games zien. Hiermee verschalkte hij zijn Lekkerkerkse opponent.

De eerste single van de dames was officieel voor Annemiek van den Heuvel, maar de tweede damessingle werd wegens vermoedelijk blessureleed bij de tegenstander eerst gespeeld. Dus mocht Lisa Tjeertes de trainingsjas uitdoen en spelen. Dit deed ze perfect. In twee sets werd haar tegenstander verslagen. De tweede single van Annemiek van den Heuvel had meer spanning in zich. Met veel vechtlust en kwaliteit vocht ze zich naar een overwinning in 3 sets.

Zo ging het eerste team met een comfortabele 5-1 voorsprong de gemengde dubbels spelen. De wedstrijd kon niet meer verloren of gelijk gespeeld worden, maar belangen t.a.v. de kampioensrace waren er zeker. Lisa Tjeertes en Jos van Haaren speelden eerst, Jos van Haaren nam de plaats in van de eerder vertrokken Tieme Boer. De twee wonnen een zeer spannende wedstrijd en bouwden zo de voorsprong uit tot 6-1. Ongeveer tegelijkertijd kreeg Kars zijn gewenste revanche op zijn verloren single. Samen met de opnieuw sterk spelende Annemiek van den Heuvel won hij in 2 games, die zich kenmerkten door lange rally’s, de wedstrijd.

Volgende week moet het eerste team de laatste horde nemen. Dit moet opnieuw in een uitwedstrijd, deze keer tegen Vridos. Bij winst kan het feest losbarsten, bij gelijkspel of verlies zijn ze echter afhankelijk van wat de andere teams presteren.

Blue Sky 3 heeft tegen Alblasserdam 2 een goed resultaat neer gezet. Nathan en Manouk van Vliet bleven beide drie duels ongeslagen, Danielle Looren won twee van haar drie partijen en Timon van Wijngaarden wist één partij te winnen. BS staat nu tweede achter Fly Over.