Erg gezellig Kersttoernooi

Vrijdag 16 december werd er eindelijk weer een Kersttoernooi georganiseerd door de trainers. En deze was niet eerder zo druk bezocht als afgelopen editie. Tijdens dit toernooi is het de bedoeling dat een lid iemand uitnodigt om samen een toernooi te spelen. Het liefst iemand die niet lid is van onze vereniging (maar dat is geen verplichting). Vroeger heette dit toernooi ook wel het Vriendje/Vriendinnetje toernooi of Kind/Ouder toernooi.

In totaal deden er 31 koppels mee! Om voor 31 koppels een schema te maken is best wel lastig. |Om deze reden heeft de organisatie terug gegrepen op een andere, nog oudere traditie van de club. Vroeger was er één keer per jaar een toernooi waar koppels en tegenstanders geloot werden uit een hoed. Dit werd het Hoedentoernooi genoemd.

Tijdens het Kersttoernooi stonden de koppels vast, maar het speelschema niet. Dus gebruikte we een hoed met de koppelnummers erin. Elk koppel had een nummer. Deze nummer gingen in de hoge hoed, om via loting de wedstrijden te bepalen. Op deze manier zijn er een aantal rondes gespeeld waarbij er minimaal 5 wedstrijden per koppel gespeeld worden.

Met Kerstmuziek op de achtergrond en tussendoor wat lekkers was het een ouderwets gezellige avond!

De winnaars van dit jaar waren Kimberly met vader Tim. De aanmoedigingsprijs was voor Sophie met moeder Saskia.