Even voorstellen: Mirjam Verduijn

Beste badminton genoten,

Op 1 februari jl. is een extra Algemene Leden Vergadering (ALV) gehouden. Daarin ben ik voorgedragen en gekozen als voorzitter van onze badmintonvereniging. Dank voor het vertrouwen!

Mijn naam is Mirjam Verduijn, 37 jaar, getrouwd met Erwin, en moeder van Evan (7), Wende (6) en Monika (4). Vrije tijd breng ik graag door met ons gezin, familie en vrienden. Geluk zit voor mij in samen beleven. Samen eten is iets dat we ook graag doen. Maar zelden gaat er een weekend voorbij zonder mensen over de vloer en (spontane) mee-eters. Heerlijk vinden we dat. Verder hou ik van lezen, muziek, gitaar spelen, badminton en skeeleren.

Bestuurskunde is mijn achtergrond en ik ben werkzaam als afdelingshoofd en loco secretaris bij de gemeente Lopik. Een trotse ambtenaar☺ Eén die – samen met inwoners en collega’s – wil gaan voor maatschappelijke meerwaarde. Dit heb ik van 2010-2018 ook mogen nastreven als raadslid voor eerst gemeente Bergambacht en later gemeente Krimpenerwaard. Een tijd waar ik met genoegen op terugkijk, en ook fijne contacten aan over heb gehouden.

Nu de kinderen groter zijn is er bij mij weer energie om ‘in te stappen’. Letterlijk, in als herintreder weer gaan badmintonnen (voor de komst van de kinderen heb ik ook jaren gebadmintond). Maar ook figuurlijk, in weer meer kunnen en willen bijdragen aan het maatschappelijk middenveld.

Even een zijstapje: Badminton was voor mij een belangrijke integratiebron. Ik ben geboren en getogen in Groot Ammers, en omdat mijn toen vriend-nu man zich hier wilde blijven vestigen, werd het voor mij de Lek oversteken en inburgeren. Onze badmintonvereniging heeft veel voor mij betekent, om mij welkom én thuis te gaan voelen in Bergambacht!

Goed, over dat figuurlijk kunnen en willen instappen, toeval is logisch. In een gesprek met Marc Molenaar wordt duidelijk dat hij in een knellende fase zit om alle zaken goed te kunnen doen. En zo kwam de vraag….wil je voorzitter worden? Een eervolle vraag met veel verantwoordelijkheid. Een vraag die voor mij op een passend moment komt, ik wil de handschoen graag oppakken.

Ik vind onze club super! Zo veel leeftijden, energie, contact, diversiteit, én mensen die een stap extra doen om dit alles mogelijk te maken. En, er zijn ook kansen. Als je de jaarverslagen uit de vorige ALV leest staan daar analyses in, in waaraan gewerkt kan worden. En, er zullen vast nog meer inzichten en wensen zijn, laten we die nagaan en op doorpakken.

Naast de inhoud, vind ik goede relaties net zo belangrijk. Wie zijn onze leden? Onze helpende actievelingen en onze bestuursleden? Van wat voor omgeving krijg je energie? En kunnen we die gezamenlijk vormgeven, waarin ieders talenten optimaal worden benut? Daar zou ik samen voor willen gaan! Met als doel een levendige vereniging, die midden in de samenleving staat, toegankelijk is en zo bijdraagt aan vitaal geluk van onze leden!

Hartelijke groet,
Mirjam Verduijn