Fase 2 jeugdcompetitie gestart

Afgelopen weekend is voor de jeugd fase twee gestart van de competitie. Naar aanleiding van de ranglijst in fase 1 zijn de teams in hun leeftijdsklasse ingedeeld in klasse A of klasse B. Met deze nieuwe indeling moeten de teams nu tegenstanders tegen gaan komen die veel dichter bij hun eigen sterkte liggen.

Vrijdag was het de beurt aan Mix team 1 en 2 en Jongens team 1. Helaas kon de tegenstander van team 1 niet, waardoor deze wedstrijd later ingehaald zal worden.

Jongens team 1 speelde tegen Onder Ons uit Den Haag in de U19/17 – A Klasse en moest volop aan de bak. Bastiaan Prins en Ruben van Eijk beten het spits af en verloren nipt met 20-22/19-21. Daarna verloren ook Samuel de Jong en Marc van Delft met 21-23/13-21. Vervolgens was het de beurt aan Ruben om te enkelen.Hij moest erg wennen aan het tempo. In de eerste game verloor Ruben met 11-21.In de tweede game herstelde hij enigszins maar verloor toch met 19-21.

Bastiaan Prins haalde het eerste punt voor Blue Sky binnen, daarna verloren Samuel en Marc helaas. In de laatste dubbels herpakte Blue Sky zich en wisten Ruben met Samuel en Bastiaan met Marc hun dubbelpartijen te winnen. Uiteindelijk verloren ze de wedstrijd met 3-5.

Mix team 2 mocht aantreden tegen Silver Shuttle 3 uit Hendrik Ido Ambacht. De herendubbel van Nick Looijaard en Stefan Kortleve en de damesdubbel van Merel van der Leeden en Lydia de Heer gingen naar Blue Sky. Nick en Stefan wonnen hun singelpartij in twee games. Merel won bijna haar enkel maar verloor haar derde game nipt met 20-22. Lydia verloor in twee games. De afsluitende gemengd dubbels waren een prooi voor Blue Sky. Lydia met Nick en Merel met Stefan wonnen in twee games. Dit resulteerde in een 6-2 eindstand voor Blue Sky.

Overige uitslagen:
U17 klasse B – Blue Sky 3 – ABC Swindrecht 1 -> 6-2
U15 klasse B – Blue Sky 4 – Velo Badminton 3 -> 7-1
U15 klasse B – Raptim 2 – Blue Sky 5 -> 1-7
U13 klasse B – Blue Sky 6 – Blue Sky 7 -> 6-2
U11 klasse B – Blue Sky 8 – Delft 5 -> 0-8

Link naar teams