Gemakkelijke zege team 1 op weg naar kampioenschap

Bergambacht. Het eerste jeugdteam van BC Blue Sky heeft afgelopen zaterdag Silver Shuttle uit Hendrik-Ido Ambacht met 8-0 verslagen. Hierdoor is team 1 nog altijd favoriet voor het kampioenschap in klasse E.

De eerste wedstrijd was zoals altijd de herendubbel, waarin de heren Tieme Boer en Jos van Haaren stroef begonnen, maar uiteindelijk de eerste†game wisten te winnen. In de tweede†game maakten zij het karwei af, waardoor er een 1-0 voorsprong werd gerealiseerd. De damesdubbel werd door het koppel Annemiek van den Heuvel/Lisa Tjeertes vervolgens gemakkelijk gewonnen. De eerste herenenkel van Kars Terlouw begon voortreffelijk met een 21-2 winst in de eerste game. De tweede†game verliep ook in zijn voordeel, tot er ongeveer op de helft van de set een inzinking volgde en hij met 21-17 die game verloor. In de derde†game won hij met 21-10. De partij kenmerkte zich door lange, vermoeiende en soms mooie rally’s. Voor de eerste vrouwenenkel van Annemiek van den Heuvel was minder zweet nodig. Zij won gemakkelijk in 2 games. De eerste herenenkel van Jos van Haaren was een schoolvoorbeeld, met technisch en tactisch gedurfd spel won hij in 2 games van zijn rivaal uit Hendrik-Ido Ambacht. Lisa Tjeertes wist in het spoor van Annemiek van den Heuvel ook haar enkel gemakkelijk in 2 games te winnen.

De eerste mix van Annemiek van den Heuvel en Kars Terlouw werd in 2 games gewonnen, na een ietwat stroef begin wisten de twee hun tegenstanders te vermoeien met†goed geplaatste shuttles. De tweede mix van Tieme Boer en Lisa Tjeertes werd ook in 2 games gewonnen. (21-9/21-2).

BS 1 staat nu eerste met drie wedstrijdpunten voor op rivaal Zeemeeuwen. Blue Sky heeft aan een gelijkspel genoeg om zicht kampioen te noemen van de E-klasse. Blue Sky heeft al haar wedstrijden nog gewonnen terwijl Zeemeeuwen er twee (tegen Blue Sky) heeft verloren.

Blue Sky 2 heeft een moeilijke ochtend beleeft tegen concurrent Cross Smash. Na acht gespeelde partijen was de uitslag gelijk (4-4). Daniël Bakker en Edwin Verkerk begonnen met een verlies in de herendubbel (17-21/8-21). De damesdubbel Minoek van Es/Bianca van Herk werd gewonnen (21-17/21-9). Ook in de singles ging het gelijk op. Jelle vd Stoel verloor in twee games (17-21/17-21). Marianne Visser won (21-8/21-16), Daniël Bakker verloor (8-21/17-21) de laatste single werd door Bianca van Herk gewonnen in twee games. (21-5/21-3).† Hierdoor was de stand gelijk (3-3). In de afsluitende gemengddubbels wist Blue Sky wederom niet het verschil te maken waardoor de Werkendammer de zaak in de laatste partij gelijk trokken. Jelle vd Stoel/Marianne Visser 21-13 en 21-18. Edwin Verkerk en Minoek van Es 19-21 en 19-21). Blue Sky staat nog tweede en moet nog tegen de nummer 1 Shuttle Up. De voorsprong van Shuttle Up is 6 punten.

Blue Sky 3 blijft in het spoor van Fly Over. BS 3 won met 6-2 van Silver Shuttle 6. Nathan van Vliet was de grote man door alle drie de partijen te winnen. Ook DaniÎlle Looren en Manoek van Vliet bleven in hun twee partijen ongeslagen. Timon van Wijngaarden wist twee van zijn drie partijen te winnen. Nadine wist ÈÈn partij te winnen. Blue Sky staat nu tweede achter Fly Over. Deze tegenstander komt BS nog tegen.

Blue Sky 4 heeft weer een goede ochtend gehad. Vandaag werden de punten met Zigo 10 gedeeld (4-4). Steven Gardenier was de grote man met drie overwinningen. Dean Alblas, Laura Potuyt en Abdirahmaan Hassan Abdiarahaab wonnen elk ÈÈn keer.