Jeugd BS 1 op koers voor kampioenschap

Na 4 speelweken is de jeugdcompetitie volledig op gang en kunnen we voorzichtig vooruit gaan kijken. En hoe!

Jeugdteam 1 kwam vrijdagavond in actie en wist zonder problemen de directe concurrent op afstand te houden. Met 5-3 winst op Dunlop-DKC is het verschil nu 7 punten. Maarten Seip wist alle 3 zijn partijen te winnen, Cynthia won naast de mixdubbel met Maarten ook haar enkel zonder problemen, Senna de Boer en Benthe Zuidgeest pakten eenvoudig de winst in de damesdubbel. Joas Speksnijder wist in de herenenkel een spannende driesetter net niet naar zich toe te trekken. Met deze overwinning ligt team 1 op koers voor het kampioenschap!

Ook team 5 is op weg naar een heel mooi resultaat en mag alvast voorzichtig de datum van de regiokampioenschappen in de agenda gaan zetten (24 juni)! Na 4 wedstrijden staan ze al 11 punten los van de nummer 2. Afgelopen zaterdag werd RIBAD met overmacht verslagen. Luuk Dekker, Tobias vd Kleijn, Dominique Frank, Kimberley Molenaar en William van Beest stonden geen game af aan hun tegenstander.

Het jongensteam won van Alblasserdam. Bastiaan Prins en Ruben van Eijk wonnen moeiteloos hun herendubbel, Ruben wist in een spannende 3e game zijn herenenkel te winnen (24-22), waarna Bastiaan zijn single in 2 games won. Marc van Delft won knap, ook in 3en, zijn herenenkel. Met winst in de herendubbel van Bastiaan en Marc werd het 5-3.

Team 3 speelde gelijk tegen Rockanje. Blue Sky 4 won zonder problemen van Alblasserdam, zij staan nu 2e met net zo veel punten als nummer 1. Het 6e team speelde 4-4 tegen Alblasserdam, de directe concurrent. Met dit gelijkspel blijft het spannend in deze poule. BS6 staat op de eerste plaats met 1 punt verschil van Alblasserdam. Team 7 staat laatste, maar wist dankzij Sjef Looijaard en Quinten Zwart heel knap 3 punten te pakken tegen Shuttlek. Ook team 8 wist punten in de wacht te slepen, 2-6 verlies van Schollevaar. Knappe overwinningen van Bart van Wijngaarden en Sem de Jong die beide hun enkelpartij wonnen.