Jeugdcompetitie gestart

Bergambacht 14 februari – Afgelopen zaterdag is in Zalencentrum de Waard de jeugdcompetitie gestart. Blue Sky komt met 6 teams uit in deze competitie.

Vijf van de zes teams kwamen in actie. Team 1 en 2 zijn vorig jaar gepromoveerd naar een hogere klasse.

Team 1 speelt in de U19-II klasse. Een klasse voor spelers jonger dan 19 jaar. Dit is de ÈÈn na hoogste klasse. Team 1 is de afgelopen drie jaar steeds gepromoveerd. Het team speelde tegen Ouderkerk 1. Edwin Verkerk is nog langdurig geblesseerd maar het team is aangevuld met Richard Terlouw. Jelle vd Stoel, Manouk van Vliet en Nadine Snoek deden het met Richard prima. Zij wonnen alle partijen. En konden terugkijken op een geslaagd debuut in deze klasse. Het werd 8-0.

Team 2 is ook gepromoveerd en speelt nu U17-II.†De samenstelling van het team is†op twee plaatsen gewijzigd tov vorig jaar. Toegevoegd is Femmie Treurniet en Richard is naar team 1 vertrokken. Claudia Stehouwer, Marieke Looren, Dean† Alblas en Steven Gardenier hebben vorig jaar in dit team gespeeld. Alhoewel de uitslag doet vermoeden dat ze niets in te brengen hadden was het gevoel toch anders.†Blue Sky kreeg 8-0 klop van Zeemeeuwen 3 maar het had net zo goed anders kunnen zijn. Het niveau verschil is nog groot en dit is wennen.

Team 3 komt uit in de U11 en bestaat uit, Lydia Broere, Iris Speksnijder, Caroline Looren, Sarah Molenaar en Daniel Meenks.††Ze verloren†met 8-0 van Zeemeeuwen 8. Er werden een aantal drie gamers gespeeld maar helaas gingen alle partijen naar de tegenstander.

Team 4 komt ook uit in de U11 en bestaat volledig uit debutanten. Bregje den Hartog, Susanne Prins, Rick Trouwborst, Joas Speksnijder en Maarten Seip waren vooraf zeer gespannen. Ze keken uit naar hun partijtjes. Met veel lol en plezier werden de partijen afgewerkt. Er werden zelfs twee partijen winnend afgesloten. Susanne wist haar single te winnen en Bregje en Rick wisten de dubbel naar zich toe te trekken in drie spannende games. Team 4 verloor met 6-2.

Team 5 komt begin maart in actie. Dit is een meisjesteam U15 en bestaat uit in ieder geval Nienke van Herk, Vera Stout en Marijke Prins. We zijn nog op zoek naar een vierde dame voor dit team.

Team 6 is een jongensteam en speelt in de U11/U13 klasse. Dit team bestaat uit Gerben de Jong, Hugo Speksnijder, Matthias Speksnijder en Auke Seip. Er werd hart gevochten tegen de oudere (en grotere) tegenstander, maar er werd helaas verloren met 8-0.