Regio jeugdcompetitie van start bij Blue Sky

BERGAMBACHT – Afgelopen zaterdag is de jeugdcompetitie van start gegaan. Blue Sky komt met vier teams uit in verschillende leeftijdsklassen.

Drie van de vier teams konden op bezoek in Krimpen aan de Lek bij Dijckhuys Shuttlek. Team 1 komt dit jaar een klasse hoger uit dan vorig jaar en kenden een zware start in de U17-I klasse. Zij moeten nog duidelijk wennen aan het nieuwe niveau. De herendubbel van Nathan van Vliet en Jelle van de Stoel werd in twee games verloren. Ook de damesdubbel met Manouk van Vliet en Nadine Snoek ging verloren. Edwin Verkerk had de laatste toernooien goed gepresteerd en wist die sterke reeks net niet in winst om te zetten. Hij verloor in drie games. Nadine verloor haar single waarna Jelle en Manouk de eerste punten op het bord zetten voor Blue Sky. Zij wonnen beide hun single in twee games. Dit resulteerde in een 4-2 tussenstand. Met mix partijen in het verschiet zou Blue Sky nog een gelijkspel uit het vuur kunnen halen echter de beide mixen gingen verloren. Nathan met Manouk en Edwin met Nadine verloren in twee games. Eindstand 6-2 winst voor Dijkhuis Shuttlek 3.

Team twee ging op bezoek bij Silver Shuttle 3 uit H.I. Ambacht. Marieke Looren, Claudia Stehouwer, Richard Terlouw, Steven Gardenier en Dean Alblas konden doen wat ze wilden doen en wonnen hun wedstrijd met 8-0. Alle partijen werden in twee games gewonnen. Een prima start in de U15 klasse.

Team drie was dit jaar ook gepromoveerd naar een hogere klasse. Zij komen nu uit in de U13. En dit was terug te zien in de resultaten. Zij zijn nu de jongste in de klasse en je merkt dat hier een jaartje ouder zijn net iets meer kracht geeft. Toch heeft Blue Sky zich goed verdedigd. De herendubbel van Skander Galla en Leonard Visser werd in twee games verloren. Ook Jasmijn Galla en Vera Stout moesten het onderspit delven. Leonard verloor zijn heren enkel maar Femmie Treurniet zette het eerste punt op de borden. Zij won knap in twee games. Daarna verloor Skander zijn single en Lisa de Ridder zette het tweede punt op de borden. Het werd nog even spannend in de tweede game maar zij scoorde net op tijd het winnende punt. Ook hier was, net als bij team 1, de tussenstand 4-2 voor Shuttlek. Een gelijkspel behoorde nog tot de mogelijkheden. Het werd spannend. Skander en Femmie verloren hun eerste game in een verlenging en daarna hun tweede game (23-21 / 21-14). Leonard en Jasmijn kwamen net te kort (21-18 / 21-17). De eindstand op de borden: 6-2 voor Shuttlek 6. Geef deze spelers een paar wedstrijden en ze draaien mee met het niveau.

Team vier debuteerde in de competitie. Dit jonge team doet dit jaar mee om ervaring op te doen met het spelen van wedstrijden. Zij komen uit in de U11 klasse. Helaas speelden zij tegen over een team wat al twee jaar competitie ervaring heeft. Nienke van Herk, LoÔs Koppe, JoÎlle de Mik en Auke Seip hebben dapper gespeeld maar kwamen in dit stadium te kort. Toch hebben de spelers het enorm naar hun zin gehad en dat is het belangrijkste winstpunt voor hun geweest. Ze kijken al weer uit naar de volgende wedstrijden. Net als de andere spelers van team 1,2 en 3.

Zaterdag 9 maart is het in de Waard in Bergambacht de eerste speeldag voor de thuiswedstrijden. Vanaf 9 uur gaan de spelers van start. Ze vinden het leuk als ze veel steun gaan krijgen van iedereen die maar wil komen.