Team 1 houdt kampioensrace vol

Team 1 van BC Blue Sky heeft zaterdagmorgen in de Waard met 5-3 van de Papendrechtse BC weten te winnen. De vaandeldrager van de Bergambachtse badmintonjeugd is hiermee nog steeds ongeslagen in klasse E.

De Papendrechtse heren waren in de openingswedstrijd te sterk voor Tieme Boer en Jos van Haaren. In 2 sets moesten zij het onderspit delven. Deze 1-0 achterstand werd door de dames Annemiek van den Heuvel en Lisa Tsjeertes echter direct weer ongedaan gemaakt. Zij wisten in een minder spannende twee-gamer de winst naar zich toe te trekken. In de 1e herenenkel werd Kars Terlouw in spannende games geklopt, terwijl Annemiek van den Heuvel zonder al te veel moeite haar enkel wist te winnen. Jos van Haaren wist met zowel technisch als tactisch sterk spel zijn Papendrechtse tegenstander te verschalken in een twee-gamer. Ook Lisa Tjeertes wist met grote standen haar tegenstandster te verslaan.

Met een 4-2 voorsprong ging Team 1 de mixpartijen in. De eerste mix van Annemiek van den Heuvel en Kars Terlouw werd nipt verloren, ondanks goed weerwerk van Bergambachtste zijde. Hierdoor kwam er druk te liggen op de andere mix, gespeeld door Lisa Tjeertes en Jos van Haaren. Zij wisten de lichte druk echter te weerstaan en wonnen de partij in twee games.

Team 2 blijft het ook goed doen. Zij wonnen hun wedstrijd tegen Vridos 6 met 5-3. Bianca van Herk was met twee winst partijen de ongeslagen speeltster. Daniel won er ook twee maar verloor de HD met Jelle vd Stoel.† Minoek van Es, Edwin Verkerk en Marianne Visser wonnen elk een maal.

Team 4 had een zware ochtend. Zij verloren alle acht partijen tegen het sterke Invictus 8. Alleen de HD van Dean Alblas en Steven Gardenier werd in drie spannende games verloren.