Meidenteam wint op RKR

Op de Regio Kampioenschappen voor Regioteams Jeugd Zuid West heeft het meiden team van Blue Sky in de klasse U15/17 het kampioenschap verovert.

In de finale moesten Femmie Treurniet, Vera Stout, Marijke Prins, Yvonne de Jong en Nienke van Herk het opnemen tegen de andere kampioen in de klasse, Asterix uit Rotterdam.

Het werd een zenuwslopende wedstrijd die uiteindelijk met 5-3 werd gewonnen. De eerste dubbel werd in drie games verloren door Femmie en Vera.

De tweede dubbel van Yvonne en Marijke ging ook verloren. Het leek wel of de zenuwen de overhand kregen en dat het een hele zware avond zou worden.

De enkel van Femmie werd in drie games gewonnen. Daarna speelde Vera een zeer goede partij en won in twee games waardoor de stand weer gelijk werd. De enkel van Nienke ging verloren maar daarna pakte Yvonne haar enkel waardoor de stand opnieuw in evenwicht was (3-3).

De laatste twee dubbels moesten bepalen wie de kampioen van Zuid-Holland zou worden. Nienke en Vera speelden een zenuwslopende partij die in de derde game met 23-21 in de verlenging werd gewonnen. Marijke en Femmie hadden vervolgens een vrij lastige partij maar door slim spel wisten zij het kampioenschap veilig te stellen en in twee games te winnen.

De uitbarsting van euforie was daarna door heel de zaal duidelijk te horen! BS had gewonnen!

Ook onze teams uit U11 en U13 moesten vandaag aan de bak. BS1 in de U13 met Gerben de Jong, Tim de Mik, Sasha Vermaas, Sarah Molenaar Auke Seip hadden een zeer leerzame maar vooral zware dag. Alle drie de wedstrijden uit de poule gingen verloren. BS 3 in de U11 met Bastiaan Prins, Joas Speksnijder, Cynthia Stehouwer en Maarten Seip wonnen in de poules 1 partij en verloren er eentje. Zij mogen zich in hun leeftijdsklasse 2e van Regio Zuid West noemen.