Het beste uit jezelf halen (introductie Jan Timmer)

Beste Blue Skyíers,

Terug bij Blue Sky. Dat het er ooit van zou komen, is ook voor mij een verrassing. Ruim twintig jaar geleden was ik al eens twee seizoenen actief als trainer bij jullie club.

Dat was een mooie periode waar ik met plezier op terugkijk. Sindsdien zijn we ieder onze eigen weg gegaan. Jullie als vereniging, ik als badmintontrainer. Soms kwam ik daarna Blue Sky-ers tegen in de sporthallen van onze regio of bij het Open Jeugdtoernooi in De Waard. Vanaf dit voorjaar werden de contacten ineens een stuk intensiever. Omdat de wedstrijdgroep geen trainer meer had, werd mij gevraagd “waar te nemen”. Ik trof een enthousiaste groep spelers met behoefte aan gerichte oefenstof en aandacht. Vier avonden hebben we samen gewerkt. Al snel kwam het verzoek vanuit de club om een verbintenis aan te gaan voor seizoen 2010-2011. Hoewel ik nog een vereniging train (BC Sluyk/Lekkerkerk) en mijn eigen bedrijf + gezin veel van mijn tijd vragen, besloot ik de uitdaging in Bergambacht toch aan te gaan. Voorlopig voor een jaar, met daarin een tussentijdse evaluatie om te kijken of de tijdsinvestering haalbaar voor me is.

De uitdaging is groot. Ik zie in Blue Sky een badmintonclub met sterke punten. Die moeten we vooral vasthouden met elkaar. Ik zie ook verbeterpunten. Bij de facetten waar ik als trainer en “badmintondier” en “verenigingsman” invloed op kan uitoefenen, wil ik met alle plezier een adviserende en stimulerende rol spelen. En wat het badmintonaspect betreft: bij mij staat presteren voorop. Een visie die niet verward moet worden met een blinde ambitie om resultaat te boeken. Presteren is in mijn optiek het beste uit jezelf halen, ieder op zijn of haar eigen niveau en in een sociaal aangename ambiance. Deel je die ambitie, dan maken we er met elkaar iedere week een feestje van. Of je goed bent in badminton of nog heel veel moet leren, is voor mij niet relevant. Als de wil er is, staat deze trainer voor je klaar. Iedere woensdagavond vanaf half augustus! Voor wedstrijdspelers, ambitieuze jeugd en recreanten die zich willen ontwikkelen in hun sport. Onze sport!

Fijne zomer toegewenst door jullie nieuwe trainer,

Jan Timmer