Jeugdcompetitie halverwege

Inmiddels zijn we over de helft en er gebeurt veel! Zowel leuke als minder leuke dingen, maar dat hoort er allemaal bij. Wij genieten elk jaar weer van de strijdende kinderen, van de sportieve successen, van de inzet van elk kind op zijn of haar eigen manier. Want een sportief succes is voor ons niet alleen een gewonnen partij! Jezelf overwinnen, minder boos worden, meer punten halen dan vorige keer, je teammaatje aanmoedigen, voor ons zijn dat allemaal sportieve successen.

Team 1, klasse onder 13:

Met 2 spelers die officieel nog in onder 11 zouden mogen spelen verdient dit team een staande ovatie. Ze strijden zelfs om het kampioenschap! Shuttlek (Krimpen ad Lek) is de belangrijkste concurrent. Op het moment van schrijven staat ons team 2 punten voor op het team van Shuttlek… dat worden nog spannende wedstrijden waarbij alle inzet van elke speler hard nodig zal zijn. Het zal om de punten gaan!

Team 2, klasse onder 13:

Dankzij een invaller van BC Vlist kon dit team gelukkig van start gaan. Het was even spannend, maar Lisanne is onze redder in nood. Team 2 bestaat grotendeels uit startende kinderen die ontzettend veel lol in dat gekke badmintonspelletje hebben. Met dit team is de afspraak dat ze er vooral ook plezier in blijven houden of er nu wel of niet gewonnen wordt. Lol hebben ze en er worden ook nog punten gehaald!

Team 3, klasse onder 11:

Dit team verrast ons positief. Ze doen mee in de titelstrijd en niet zo’n beetje ook. Heel spannend met op dit moment 3 punten los van de nummer 2; Spijkenisse, 4 punten los van de nummer 3 Hondselersdijk. Ook hier zal het op “doelsaldo” aankomen. Aan inzet zal het niet liggen, bloedje fanatiek zijn ze alle 4.

Team 4, klasse onder 11:

Wat een pech heeft dit team. Het lijkt wel alsof ze sterkere tegenstanders hebben dan team 3, allemaal tegenstanders die 3 x per week trainen. Niet leuk, maar wij zijn supertrots dat ze toch steeds weer laten zien dat ze willen spelen, willen winnen, niet opgeven. Dat dit soms frustrerend en stiekem een beetje verdrietig is snappen we best. Maar het zijn absolute kanjers!

Team 5, klasse onder 11:

De aller jongste beginnende kinderen. Zo leuk om te zien wat ze dan allemaal leren. Dat bereiken we niet met alleen maar trainen. Binnen 2 wedstrijden snappen ze de telling, de uitlijnen, de spelregels. Ze hebben lol met elkaar en pakken stiekem soms een puntje.

Team 6, meidenteam:

Tja, hier valt zo weinig over te zeggen. Winnen is leuk, maar of dit nog leuk is… alles met 8-0 en zonder veel moeite. Vorig jaar ging het kampioenschap op het laatste moment aan hun neus voorbij, maar nu staat niets hen meer in de weg!

Voor team 1,3 en 6: we willen niet te hard van stapel lopen, maar toch. Zet het regiokampioenstoernooi maar vast op de kalender. Voor alle kampioenen is dit een vast terugkerend toernooi. 10 juni 2017 regiokampioenschappen voor de kampioensteams!

Met dank aan alle ouders die op welke manier dan ook de teams steunen. De vaste begeleiders in de eerste plaats, maar ook de ouders die rijden, af en toe komen begeleiden, er zijn om aan te moedigen, creatief meedenken als er een rijprobleem is, analyseren waar de punten blijven liggen. Zonder jullie zouden wij dit niet kunnen doen.

Namens alle (hulp) trainers

Ingrid en Gert-Jan