Succes op debuut eerste RJC toernooi

Tim de Mik, Maarten Seip en Auke Seip beleefden zaterdag 9 en zondag 10 september hun debuut op het Regio Jeugd Circuit.

Dit is een serie van zes toernooien waar punten te winnen zijn die meetellen in de ranglijst van jeugd toernooien in Zuid Holland.

Het eerste toernooi werd gespeeld in Den Haag bij DKC.

Maarten komt uit in de U13 klasse (jonger dan 13 jaar) , Tim en Auke komen uit in de U15 klasse (jonger dan 15 jaar).


Omdat Maarten, Tim en Auke extra training volgen bij de badminton school in Nieuwerkerk wordt er van hun verwacht dat ze een aantal toernooien van dit circuit spelen. Het is wel even wennen aan het niveau. Dit is behoorlijk hoger dan wat ze gewend zijn.

Auke verraste zich zelf door in het enkelspel door te dringen tot de halve finale waar hij na een spannende partij uiteindelijk het hoofd moest buigen in de derde game.

Samen met gelegenheidspartner Louise Filé van BC Schollevaar veroverde hij het goud in het gemengd dubbel. Dit smaakt naar meer en beide hebben na dit succes afgesproken om het volgende toernooi weer samen te spelen.

Tim heeft in zijn poule ook gemerkt dat hij nog veel kan leren van dit soort partijen. Hij won- en verloor een single. De dubbel met Auke samen moet nog wennen aan dit niveau. Zij verloren beide partijen.

Maarten heeft de meeste moeite. Dit komt ook door zijn leeftijd (8) en de geringe ervaring met wedstrijd spelen. In de heren enkel heeft hij alle partijen verloren maar hij zegt zelf dat hij er heel veel van geleerd heeft.

Het eerst volgende toernooi is bij BC Mix in Naaldwijk op 21 en 22 oktober.