Jeugdcompetitie ongekend spannend

Met officieel nog 3 wedstrijden te gaan is het voor sommige teams ongekend spannend. Nog niet eerder maakten zo veel teams kans op het kampioenschap!

Voor team 1 is het niet de vraag òf ze kampioen worden, maar wanneer. Het team van Maarten Seip, Gideon van Meijeren, Jonas Speksnijder, Cynthia Stehouwer, Senna de Boer en Benthe Zuidgeest kan zonder spanning de laatste 3 wedstrijden tegemoet zien.

Dat geldt nog meer voor team 5. Zij staan, met in hun geval nog 4 wedstrijden te gaan, nu al 16 punten los van de nummer 2. William van Beest, Luuk Dekker, Tobias van der Kleijn, Dominique Frank en Kimberley Molenaar zouden op 13/5 tijdens hun thuiswedstrijd al een feestje kunnen vieren…

Voor andere teams blijft het nog heel spannend. 
Team 2 staat er goed voor, ondanks de bizarre omstandigheden waarbij al 2 wedstrijden niet doorgegaan zijn en 1 ongeldig verklaard is. Desondanks staan ze op de eerste plek met 2 punten voor op Lekkerkerk. Nick Looijaard, Stefan Kortleve, Merel van der Leeden en Lydia de Heer mogen de komende weken 2 wedstrijden inhalen om die eerste plek te verstevigen. 

Ook team 3 kan voorzichtig de datum van de regiokampioenschappen vrij gaan houden zoals het er nu naar uit ziet. Koen van der Heide, Rebin Shirwani, Roxane Kop, Sanne van der Wind en José Noorlander deden afgelopen zaterdag goede zaken door van de nummer 2 te winnen. De uitwedstrijd tegen Rockanje, nu op plek 3, zou zomaar de sleutelwedstrijd kunnen worden! 

Blue Sky 4 maakt het zo mogelijk nog spannender. Met een wedstrijd meer gespeeld dan de nummer 2 staan ze 9 punten voor. Van diezelfde nummer 2 wisten Mark van der Heide, Ivor Postma, Rawien Shirwani en (invaller) Dominique Frank wel heel knap met 6-2 te winnen afgelopen zaterdag.

Maar ook het 6e team maakt nog kans op het kampioenschap. Met 1 wedstrijd meer gespeeld staan ze 4 punten voor op de direct concurrent Alblasserdam. Wanneer dat team nog wat punten laat liggen zouden zomaar ook Danley Mourik, Mathijs van den Hoven, Thijs de Haas, Lotte Neet , Sanne Schep en Lieke Schep op zaterdag 24 juni moeten komen strijden om het regiokampioenschap

Het jongensteam, bestaande uit Ruben van Eijk, Bastiaan Prins, Samuel de Jong en Marc van Delft, strijdt nog om de tweede plek. 

Team 7 en 8 mogen trots zijn op de punten die ze halen. En, niet onbelangrijk, alle teams hierboven zijn ooit gestart zoals team 7 en 8. “Van verliezen kun je leren” zei ooit 1 van de huidige team 1 spelers. En zo is het !