Senioren klaar en jeugd gaat starten

Na het enorme succes van vorig jaar, met 3 kampioenen, zijn de verwachtingen minder hoog gespannen dit badminton seizoen. Met een extra mixteam tov vorig jaar werd in september gestart met de seniorencompetitie. Team 1 ( Arwin de Jong, Jelle vd Stoel, Gert-Jan Seip, Manouk van Vliet en Ingrid van Zoest) promoveerde naar de 6e divisie met als doelstelling handhaving. Met een 5e plek is dit keurig gelukt. Doelstelling 2 was plezier hebben en als er een kampioenstitel zou bestaan hiervoor dan was deze met grote overtuiging gewonnen. Team 2 (Philip Treurniet, Henk de Mik, Femmie Treurniet, Nienke van Herk, Vera Stout en Yvonne de Jong) mochten als nieuw team hun opwachting maken in de 9e divisie. De start was moeizaam, maar al gauw vonden ze hun draai. Ook dit team eindigde op de 5e plek. Het mannenteam mocht na het succes van vorig jaar in dezelfde klasse, maar een sterkere poule, bewijzen dat ze niet voor niets kampioen waren. Een knappe 4e plek was het resultaat voor vaste spelers Constant van Erkel, Kees de Langen, Marc Molenaar, Michael Postma en Martijn Wassink.

Speelden vorige week de seniorenteams hun laatste wedstrijd; afgelopen vrijdag en zaterdag werd het al weer het startschot gegeven voor de jeugdcompetitie.

Vrijdagavond speelden de twee oudste teams. Team 1 (Auke Seip, Tim de Mik, Femmie Treurniet, Nienke van Herk afwezig en Vera Stout) mocht het in de U19veer opnemen tegen Mix. Helaas werd dit geen droomstart. Femmie en Tim redde de eer door samen de mixdubbel te winnen. Het jongensteam U17nylon, bestaande uit Nick vd Wind, Luka Rook en 2 geleende jongens uit Lopik ( Jens Coomans en Kyan Dorrestijn) hadden geen kind aan Dropshot. Het werd 8-0.

Zaterdag mochten de andere 5(!) teams aantreden in de Waard. Team 2 U17veer, Maarten Seip, Ruben van Eijk, Joas Speksnijder, Cynthia Stehouwer, Eva Plomp en Sarah Molenaar), is voor het derde jaar op rij gepromoveerd. Dit jaar wordt gezien als een ìleerjaarî. Ervaring op doen in deze klasse. ìVolgend jaar gaan we weer winnenî is het motto. 0-8, maar zeker niet weggeslagen. Team 3 U15 promoveerde ook, na het kampioenschap van vorig jaar. Zij (Gideon v Meijeren, Bastiaan Prins, Nick Looijaard, Anniek Kraan, Mirre Blanken en Merel vd Leeden) begonnen voortvarend met een klinkende 8-0 overwinning! Team 4 kende een minder   goede start. Ook dit team mag het een leeftijdsklasse hoger proberen. Er werd hard gevochten door Marc van Delft, Samuel de Jong, Rebin Shirwanii, Roxane Kop, Sanne vd Wind en Lydia de Heer. Met 2 driesetters en uitslagen als 21-23 word je beslist niet weg geslagen. Het zal een pittig seizoen worden, waarbij ook hier plezier voorop moet staan!

Het 5e team mag ook een klasse hoger uitkomen dan vorig jaar. U13 wordt hard werken. Maar afgelopen zaterdag werd dat beloond met een 5-3 overwinning. Koen vd Heide, Mark van de Heide, Rawien Shirwani en Dominique Frank wonnen knap van Alblasserdam.

In de U11 mochten een hoop nieuwe sterren laten zien wat ze al kunnen. Tegen Nerash 5-3 winnen als je net begint is een knappe prestatie. Danley Mourik is de enige ervaren speler en hij wist dan ook al zijn partijen te winnen. Maar ook Elvira Zielman, Louisa Zielman, Kimberley Molenaar en Lotte Neet wisten een winstpunt in de wacht te slepen.